Saturday, March 12, 2011

Violenta sau Acceptare??!!??



Azi de dimineata mi-am luat o lectie si m-am hotarat sa ma revolt. Nu-mi plac revolutiile, nu m-am gandit niciodata ca ar fi momentul sa "vorbesc" inspre cat mai multi oameni, nu am avut impresia ca mecanismele sociale functioneaza sau ca legile si impunerile tot mai dese au vreun rol functional si constructiv in dezvoltarea Romaniei spre bunastare.

Am crezut insa ca, acel spirit civic despre care vorbim la nesfarsit, acele campanii, proiecte si programe de dezvoltare si constientizare functioneaza la ceva, orele de cultura civica in care se invata legile si aplicarea lor pornesc de la definitia termenului "civic", ca mai presus de toate mai avem capacitatea sa facem diferenta intre corect si incorect, justificat si nejustificat.

Ma revolt contra nesimtirii, contra incapacitatii poporului roman de a avea o reactie sau de a mai regasi un dram de bun simt. Ma revolt contra denumirii de om pe care o purtam cu atat de putina demnitate.

Ne laudam ca am ajuns la un moment in care traim in democratie. Daca singura lege care functioneaza este Violenta sau Acceptarea suntem inca in evul mediu, in perioada dominatiei otomane sau a imperiului Habsburgic sau ceva mai aproape in perioada comunista. Aceasta e viata pe care ne place s-o traim? O viata in care acceptam sau dam cu pumnul ca sa obtinem ceva reglementat prin lege?

NU vreau sa dau cu pumnul. NU vreau sa accept .

1 comment:

  1. felicitari, in primul rand pentru blog,
    iar in al doilea rand pentru minunatele postari. chiar m-a impresionat articolul.succes in continuare

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Search ME: